لوبیا سفید کیلویی محصولی است که با شرایط رشد خاص و طعم و مزه ای که کام را شیرین می کند شایسته قیمت خود است و از شهرت جهانی برخوردار است.
کسانی که مایل به خرید حبوبات اصل ایسپیر هستند می توانند آن ها را در بسته بندی های دارای اصالت با هولوگرام خریداری کنند و یا از طریق آشنایان خود در منطقه ایسپیر اقدام به تهیه دست اول نمایند.
پروسه تولید در این ولسوالی که زمین های مرتفع و ناهموار دارد، بسیار مشکل است. این گونه لوبیا وحشی در مناطقی که امکان کشاورزی مکانیزه وجود ندارد، پرورش می یابد.
بنابراین، فرآیند برداشت طولانی دارد که کار فشرده است. طعم لذیذ لوبیا İspir که به طعم و مزه آن از خاک و آب منطقه ای که در آن کشت می شود، معروف است، اندکی در دستان مردم محلی پنهان شده است.
لوبیاهایی که در آب و هوای منحصر به فرد منطقه İspir رشد می کنند، غذای رستوران های مهم را تزئین می کنند. با ذکر لوبیا خشک، ابتدا این نوع لوبیای وحشی تولید شده در ایسپیر به ذهن خطور می کند.
لوبیاها که فرآیند تولیدی را طی می کنند که از دانه تا لحظه برداشت نیاز به مراقبت زیادی دارد، برای کنجاله باقلا خشک ضروری است. لوبیا ایسپیر مهمترین محصول کشاورزی منطقه در ناحیه ایسپیر ارزروم است که در مجاورت دریای سیاه قرار دارد.
لوبیا سفید نه تنها منبع عالی کربوهیدرات ها و پروتئین محسوب می شود، بلکه حاوی مواد معدنی و مواد متعددی است که صفرا را به هم متصل می کند که برای هضم و سلامت عمومی بدن مفید است. همچنین گفته می شود که لوبیا سفید سطح کلسترول را در دراز مدت کاهش می دهد.
ارزش غذایی لوبیا به صورت زیر است:
کالری: ۷۲ کالری
کربوهیدرات: ۸٫۶۷ گرم
پروتئین: ۴٫۲۳ گرم
چربی: ۱٫۸۴ گرم
ویتامین ها
ویتامین A: 0.01 میکروگرم
ویتامین B1: 0.08 میلی گرم
ویتامین B2: 0.04 میلی گرم
ویتامین B6: 0.07 میلی گرم
ویتامین C: 0.6 میلی گرم
ویتامین E: 0.16 میلی گرم
مواد معدنی
کلسیم: ۲۵ میلی گرم
آهن: ۱٫۲۱ میلی گرم
پتاسیم: ۲۹۰ میلی گرم
منیزیم: ۲۹ میلی گرم
سدیم: ۱۴۲ میلی گرم